Artistiek team

Artistiek team

Ypy Zysling

Regie

Ypy Zysling heeft sinds het afronden van haar opleiding als docent drama en theater ruime ervaring opgedaan als actrice, zangeres, choreograaf en regisseur bij televisie en muziektheater. De laatste jaren houdt zij zich intensief bezig met concepten voor muziektheater op locatie. Haar masterstudie rondde zij succesvol af op dit onderwerp en ontwierp voor de stad IJlst een meer jarenplan. In september 2014 ging de eerste van  een reeks in première: IJlst, De stad waar ooit…Voor concepten en muziektheaterproducties werkt zij nauw samen met musicus Sytse Broersma.

Voor de Stichting Muziektheater Sint Martinus Sneekproduceert Ypy in samenwerking met het bestuur de muziektheatervoorstelling Ik, Martinus en is zij verantwoordelijk voor de regie.

 

 

 

Met Noorderzon Muziekproducties is Sytse Broersma sinds 2000 zelfstandig actief in de muziekindustrie. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn het componeren en produceren van muziek in de eigen Noorderzon Muziekstudio.

Sytse is vooral bekend geworden als bassist van de band De Kast, waarvoor hij ook de meeste, landelijk bekende Friestalige nummers schreef, zoals Eltse Grins Foarbij, Wa't ik bin en de tekst van In Nije Dei. De Kast bestaat dit jaar 25 jaar en dit wordt gevierd met een dubbelalbum met de grootste hits en nagelnieuw materiaal.

Voor meerdere muziektheaterproducties werkte hij mee als componist en tekstschrijver o.a. Mouww, een circus/muziektheatervoorstelling door professionals, amateurs en mensen met een beperking.

In 2014 schreef hij de muziek en teksten voor muziektheater op locatie IJlst, De stad waar ooit… Voor Ik, Martinus schrijft Sytse de muziek en de liedteksten.

 

 

 

Ik, Martinus werd geschreven door Elmar Kuiper. Kuiper is actief als schrijver van gedichten en toneel. Daarnaast is hij beeldend kunstenaar, performer en filmmaker.

Kuiper schreef twee toneelstukken: De Fugels fan Fantasia (2008) en De lytse Kanibaal (2012). Ook publiceerde hij diverse dichtbundels zowel in het Fries als in het Nederlands. Zowel Kuipers zijn Friese als Nederlandstalige poëzie werd genomineerd voor het beste debuut, respectievelijk voor de Fedde Schurerprijs (2005) en de Cees Budding ' prijs (2010). Ut namme fan mysels werd geselecteerd voor de Frankfurter Buchmesse in het kader van '10 books from Friesland'.